Ægtefælletestamente uden børn

Opret testamente for kun 1.995 kr. - nem og hurtig online oprettelse

Hvis du er gift uden børn:

Sådan fordeles arven:

Arveloven bestemmer, at arven efter en person, der var gift og ikke efterlader sig børn, skal fordeles med 100% til ægtefællen.

Læs her om tvangsarv og muligheder for fordeling →

Når I begge er gået bort:

I kan i jeres testamente selv fastsætte, hvordan arven skal fordeles, når den længstlevende af jer går bort.

Arveloven bestemmer, at hvis den længstlevende af jer går bort efter at have arvet 100% fra den førsteafdøde ægtefælle, så skal formuen fordeles med 50% til hver ægtefælles slægt – det vil sige først forældre, herefter søskende og herefter nevøer/niecer.

Mange ægtefæller uden børn vælger f.eks., at deres nevøer og niecer skal arve, når de går bort, men det er helt op til jer, hvad I ønsker, der skal ske med jeres formue.

Lad arven blive hos arvingerne med særeje

Det er muligt for jer at bestemme i testamentet, at dén arv, som jeres arvinger modtager fra jer, skal tilhøre dem som deres “særeje”.

Når arven er “særeje” betyder det helt konkret, at arven kan holdes udenfor en bodeling i tilfælde af skilsmisse mellem arvingen og arvingens evt. ægtefælle. Arvingen kan altså tage hele arven med sig igen, og skal ikke dele den med sin eks-ægtefælle. Dermed beholder i hele arven i familien.

Læs mere om særejebestemmelse her →

Båndlæggelse til yngre arvinger

I kan også bestemme, at jeres arvinger – hvis de arver i en tidlig alder – først må få arven udbetalt på et senere tidspunkt.

Hvis en arving er under 18 år, når I går bort, er udgangspunktet, at arven bliver indsat på en låst konto og først bliver udbetalt, når arvingen fylder 18 år – men dette kan I vælge i testamentet helt eller delvist at forlænge, så den enkelte arving f.eks. først får udbetalt arven, når han/hun fylder 21 år – eller evt. dele op, så et bestemt beløb udbetales, når arvingen fylder 18 år, mens resten frigives ved 23 år.

En sådan båndlæggelse kan højst vare, indtil arvingen fylder 25 år.

Hvor meget skal der betales i arveafgift?

Når I går bort, skal arvingerne som udgangspunkt betales en afgift af arven efter jer. Denne kaldes en “boafgift” og udgør i øjeblikket 15% af arvens størrelse. De første 308.800 kr. af den samlede arv i boet er dog altid afgiftsfri. Dette “bundfradrag” stiger en smule sig hvert år og er den gældende sats i 2021.

Arveafgift mellem ægtefæller
Ægtefæller er dog helt fritaget for overhovedet at betale boafgift efter hinanden.

Når jeres arvinger ikke er egne børn, børnebørn eller forældre, skal arvingerne desuden betale en tillægsboafgift på 25% af den samlede arv, der er tilbage efter beregning af den oprindelige boafgift på 15% – og her er der ikke noget fradrag tilknyttet.

Jeres arvinger skal derfor samlet betale ca. 35-38% i bo- og tillægsboafgifter. Hvis I opfylder betingelserne for at kunne anvende den såkaldte “30%-metode”, kan I spare jeres arvinger for arveafgift ved at donere et beløb til velgørenhed.

Læs mere om arveafgift og 30%-metoden her →

Skal vi sikre jer og familien bedst muligt?

Hvis I har spørgsmål til arv og testamente, skal I ikke tøve med at kontakte os enten via mail, tlf. 93 91 91 24 eller via vores livechat – det er ganske gratis og uforpligtende. Vi har åbent alle dage 8-18.

Hvis I ønsker at oprette jeres ægtefælletestamente telefonisk, så ringer I også bare på ovenstående telefonnummer – så gennemgår vi sammen jeres ønsker og muligheder.

Testamentet kan også bestilles online, ved at I indtaster jeres ønsker i vores smarte onlineformular, hvor I automatisk vil blive spurgt ind til de punkter, der er relevante for jer.

Prisen for et ægtefælletestamente fra Ønsketestamente er kun 1.995 kr. – uanset hvor mange ønsker I har.

Testamentet skrives fra bunden og sendes til jer pr. mail indenfor 24 timer. I betaler først, når testamentet er færdigskrevet og fremsendt til jer.

93 91 91 24 (Alle ugens dage 8-18)
kontakt@onsketestamente.dk
Det tager kun 10 min. at sikre hinanden resten af livet:
Klar til at sikre hinanden?

Gå til oprettelse →


Trustpilot-anmeldelser fra vores kunder:
“Super god oplevelse!”

“Super god oplevelse!
Fik for nylig oprettet testamente hos Ønsketestamente.dk.
Meget professionelt og uddybende forståelige svar på spørgsmål.

- Pia P.
"Nemt og ukompliceret"

“Nemt og ukompliceret at lave sit testamente via Ønsketestamente.dk.
De spørgsmål vi havde, fik vi afklaret utvetydigt.”

- Maj-Britt B.
“Super god service!”

“Super god service. Hurtigt og effektivt. Fornuftig pris.
Bruger gerne Ønsketestamente.dk igen.”

- Leif P.
0
    0
    Din kurv
    Kurven er tom