Ægtefælletestamente med børn

Opret testamente for kun 1.995 kr. - nem og hurtig online oprettelse

Hvis du er gift og har børn:

Sådan fordeles arven:

Arveloven bestemmer, at arven efter en afdød, der var gift og efterlader sig børn, skal fordeles med 50% til ægtefællen og 50% til deling mellem børnene.

I arver altså som ægtefæller kun 50% efter hinanden uden et testamente.
Denne fordeling kan I ændre, så I kommer til at arve hele 87,5% efter hinanden, hvilket svarer til, at den længstlevende kan stå tilbage med 15/16 af den fælles formue.

Læs mere om tvangsarv og muligheder for fordeling

Uskiftet bo:
Ægtefæller, der har børn, har som udgangspunkt også mulighed for at sidde i “uskiftet bo” efter hinanden, hvis de lever op til visse kriterier, herunder indhenter samtykke fra evt. børn fra tidligere forhold.

Selvom det måtte blive muligt for jer at sidde i uskiftet bo efter hinanden, er det ofte ikke at foretrække blot at indrette sig herefter – her vil et testamente sikre jer markant bedre.

Se hvorfor oprettelse af testamente er bedre end uskiftet bo →

Når I begge er gået bort:

I kan i jeres testamente selv fastsætte, hvordan arven skal fordeles, når den længstlevende af jer går bort – dog skal samlet 25% af den længstlevendes ægtefælles formue tilfalde børnene til deling – som tvangsarv.

Mange ægtefæller vælger, at børnene skal arve alt til ligelig fordeling, men det sker af og til, at ægtefæller ønsker, at ét eller flere børn skal arve enten mere eller mindre end de andre.

Bonusbørn:
Hvis I har børn fra tidligere forhold, vil børnene ikke arve lige meget efter jer. Størrelsen på det enkelte barns arv vil afhænge af, om barnet er jeres fællesbarn eller barn af kun én af jer. Derudover har det betydning, hvilken rækkefølge, I går bort. Uden testamentet arver den længstlevendes børn mere end den førsteafdødes børn.

Mange ægtefæller med både fælles- og bonusbørn vælger, at børnene skal arve lige meget – uanset om de er fælles- eller bonusbørn.

Lad arven blive i familien med særeje:

Det er muligt for jer at bestemme i testamentet, at dén arv, som jeres arvinger modtager fra jer, skal tilhøre dem som deres “særeje”.

Når arven er “særeje” betyder det helt konkret, at arven kan holdes udenfor en bodeling i tilfælde af skilsmisse mellem arvingen og arvingens evt. ægtefælle. Arvingen kan altså tage hele arven med sig igen, og skal ikke dele den med sin eks-ægtefælle. Dermed beholder i hele arven i familien.

Læs mere om særejebestemmelse her →

Båndlæggelse til yngre arvinger

I kan også bestemme, at jeres arvinger – hvis de arver i en tidlig alder – først må få arven udbetalt på et senere tidspunkt.

Hvis en arving er under 18 år, når I går bort, er udgangspunktet, at arven bliver indsat på en låst konto og først bliver udbetalt, når arvingen fylder 18 år – men dette kan I vælge i testamentet helt eller delvist at forlænge, så den enkelte arving f.eks. først får udbetalt arven, når han/hun fylder 21 år – eller evt. dele op, så et bestemt beløb udbetales, når arvingen fylder 18 år, mens resten frigives ved 23 år.

En sådan båndlæggelse kan højst vare, indtil arvingen fylder 25 år.

Hvor meget skal der betales i arveafgift?

Når I går bort, skal jeres arvinger som udgangspunkt betale en afgift af arven fra jer. Denne kaldes “boafgift” og udgør i øjeblikket 15% af arvens størrelse. De første 308.800 kr. af den samlede arv i boet er dog altid afgiftsfri. Dette “bundfradrag” stiger en smule hvert år og er den gældende sats i 2021.

Arveafgift mellem ægtefæller
Ægtefæller er dog fritaget for overhovedet at betale boafgift, og I skal derfor ikke betale nogen afgift af dén arv, som I modtager efter hinanden. Børn, børnebørn osv. skal derimod betale 15% af al arv, som overstiger bundfradraget.
Dermed er der også en økonomisk fordel ved, at I vælger at arve mest muligt efter hinanden.

Læs mere om beregning af arveafgift her →

Skal vi sikre jer og familien bedst muligt?

Hvis I har spørgsmål til arv og testamente, skal I ikke tøve med at kontakte os enten via mail, tlf. 93 91 91 24 eller via vores livechat – det er ganske gratis og uforpligtende. Vi har åbent alle dage 8-18.

Hvis I ønsker at oprette jeres ægtefælletestamente telefonisk, så ringer I også bare på ovenstående telefonnummer – så gennemgår vi sammen jeres ønsker og muligheder.

Testamentet kan også bestilles online, ved at I indtaster jeres ønsker i vores smarte onlineformular, hvor I automatisk vil blive spurgt ind til de punkter, der er relevante for jer.

Prisen for et ægtefælletestamente fra Ønsketestamente er kun 1.995 kr. – uanset hvor mange ønsker I har.

Testamentet skrives fra bunden og sendes til jer pr. mail indenfor 24 timer. I betaler først, når testamentet er færdigskrevet og fremsendt til jer.

93 91 91 24 (Alle ugens dage 8-18)
kontakt@onsketestamente.dk
Det tager kun 10 min. at sikre hinanden resten af livet:
Klar til at sikre hinanden?

Gå til oprettelse →

Trustpilot-anmeldelser fra vores kunder:
“Super god oplevelse!”

“Super god oplevelse!
Fik for nylig oprettet testamente hos Ønsketestamente.dk.
Meget professionelt og uddybende forståelige svar på spørgsmål.

- Pia P.
"Nemt og ukompliceret"

“Nemt og ukompliceret at lave sit testamente via Ønsketestamente.dk.
De spørgsmål vi havde, fik vi afklaret utvetydigt.”

- Maj-Britt B.
“Super god service!”

“Super god service. Hurtigt og effektivt. Fornuftig pris.
Bruger gerne Ønsketestamente.dk igen.”

- Leif P.
0
    0
    Din kurv
    Kurven er tom