Samlevertestamente uden børn

Opret testamente for kun 1.995 kr. - nem og hurtig online oprettelse

Hvis du er samlevende uden børn:

Sådan fordeles arven:

Arveloven bestemmer, at arven efter en person, der er ugift og ikke har børn, skal fordeles med 100% til den afdødes slægtsarvinger. Dette er først og fremmest forældre, søskende og herefter nevøer og niecer.

Som ugifte samlevende/kærester arver I altså intet efter hinanden uden et testamente. Dette gælder, uanset hvor længe I har boet sammen,  om I evt. har hus sammen, eller om I senere måtte få børn sammen. I kan testere 100% til hinanden i et testamente, og får I senere børn, vil I kunne arve 87,5% efter hinanden.
Læs mere om tvangsarv og muligheder for fordeling →

Når I begge er gået bort:

I kan helt frit vælge, hvordan arven skal fordeles, når den længstlevende samlever går bort (dog kun 75% hvis I efterlader jer børn til dén tid).
De fleste vælger, at formuen skal fordeles ligeligt til børnene, men hvis I ikke efterlader jer børn, kan I frit vælge i testamentet, hvem formuen skal tilfalde – f.eks. nevøer eller niecer.

Lad arven blive hos arvingerne med særeje

Det er muligt for jer at bestemme, at den arv, som jeres arvinger modtager fra jer, skal tilhøre dem som deres “særeje”.

At arven er “særeje” betyder konkret, at arven kan holdes udenfor en eventuel bodeling i tilfælde af skilsmisse mellem arvingen og arvingens evt. ægtefælle – arvingen kan altså tage arven med sig fra en evt. skilsmisse og arven bliver dermed i dennes egen familie.

Læs mere om særejebestemmelse her →

Båndlæggelse til yngre arvinger:

I kan også bestemme, at jeres arvinger – hvis de arver i en tidlig alder – først må få arven udbetalt, når de fylder en bestemt alder.

Hvis en arving under 18 år, når du går bort, er udgangspunktet, at arven bliver indsat på en låst konto og først bliver udbetalt, når arvingen fylder 18 år – men dette kan I vælge i testamentet helt eller delvist at forlænge, så den enkelte arving f.eks. først får udbetalt arven, når han/hun fylder 21 år – eller evt. dele op, så et bestemt beløb udbetales, når arvingen fylder 18 år, mens resten frigives ved f.eks. 23 år.

En sådan båndlæggelse kan højst vare, indtil arvingen fylder 25 år.

Hvor meget skal der betales i arveafgift?

Når du går bort, skal arvingerne som udgangspunkt betales en afgift af arven. Denne kaldes en “boafgift” og er i øjeblikket 15% af arven – og den afgift skal I altså også som ugifte samlevende betale af arven efter hinanden. De første 308.800 kr. af den samlede arv er dog altid afgiftsfri.
Dette “bundfradrag” ændrer sig årligt og er den gældende sats i 2021.
Hvis I senere vælger at blive gift, skal I ikke betale nogen boafgift efter hinanden – ægtefæller er nemlig fritaget fra betaling af boafgift.

Hvis arvingerne ikke er jeres forældre eller egne børn el. børnebørn, skal arvingerne desuden betale en tillægsboafgift på 25% af den samlede arv, der er tilbage efter beregning af den oprindelige boafgift på 15% – og her er der ikke noget fradrag tilknyttet.

Jeres arvinger skal derfor samlet betale ca. 35-38% i bo- og tillægsboafgift. Hvis I opfylder betingelserne for at kunne anvende den såkaldte 30%-metode, kan I spare jeres arvinger for arveafgift ved at donere et beløb til velgørenhed.

Læs mere om arveafgift og 30%-metoden her →

Skal vi sikre jer og familien bedst muligt?

Hvis I har spørgsmål til arv og testamente, skal I ikke tøve med at kontakte os enten via mail, tlf. 93 91 91 24 eller via vores livechat – det er ganske gratis og uforpligtende. Vi har åbent alle dage 8-18.

Hvis I ønsker at oprette jeres samlevertestamente telefonisk, så ringer I også bare på ovenstående telefonnummer – så gennemgår vi sammen jeres ønsker og muligheder.

Testamentet kan også bestilles online, ved at I indtaster jeres ønsker i vores smarte onlineformular, hvor I automatisk vil blive spurgt ind til de punkter, der er relevante for jer.

Prisen for et samlevertestamente fra Ønsketestamente er kun 1.995 kr. – uanset hvor mange ønsker I har. Jo tidligere I opretter testamente – jo bedre vil I være dækket ved hinandens død. Testamentet er nemlig stadig gyldigt, hvis I senere får børn og/eller vælger at blive gift.

Testamentet skrives fra bunden og sendes til jer pr. mail indenfor 24 timer, og I betaler først ved modtagelse.

93 91 91 24 (Alle ugens dage 8-18)
kontakt@onsketestamente.dk
Det tager kun 10 min. at sikre hinanden resten af livet:
Klar til at sikre hinanden?

Gå til oprettelse →

Trustpilot-anmeldelser fra vores kunder:
“Super god oplevelse!”

“Super god oplevelse!
Fik for nylig oprettet testamente hos Ønsketestamente.dk.
Meget professionelt og uddybende forståelige svar på spørgsmål.

- Pia P.
"Nemt og ukompliceret"

“Nemt og ukompliceret at lave sit testamente via Ønsketestamente.dk.
De spørgsmål vi havde, fik vi afklaret utvetydigt.”

- Maj-Britt B.
“Super god service!”

“Super god service. Hurtigt og effektivt. Fornuftig pris.
Bruger gerne Ønsketestamente.dk igen.”

- Leif P.
0
    0
    Din kurv
    Kurven er tom