Samlevertestamente med børn

Opret testamente for kun 1.995 kr. - nem og hurtig online oprettelse

Hvis du er samlevende og har børn:

Sådan fordeles arven:

Arveloven bestemmer, at arven efter en person, der er ugift og har børn, skal fordeles med 100% til børnene.

I arver altså som ugifte samlevende/kærester intet efter hinanden uden et testamente. Dette gælder, uanset hvor længe I har boet sammen, om I har hus sammen, eller om I har børn sammen.

Ugifte samlevende med et eller flere fælles børn kan testere op til 87,5% til hinanden, hvilket svarer til, at den længstlevende kan stå tilbage med 15/16 af den fælles formue. Det samme gælder, hvis I ved den førstes død har boet på fælles adresse i mindst 2 år forinden.
Har I hverken fælles børn eller boet på samme adresse i mindst 2 år på tidspunktet for den førstes død, kan I dog kun arve 75% efter hinanden.
Vi sørger I alle tilfælde for, at I kommer til at stå bedst muligt over for hinanden arveretligt, hvis dette er jeres ønske.

Læs mere om tvangsarv og muligheder for fordeling→

Når I begge er gået bort:

I kan selv vælge, hvordan arven skal fordeles, når den længstlevende af jer går bort – dog skal samlet 25% af den længstlevendes samlevers formue tilfalde børnene til deling – som tvangsarv.

Hvis I har bonusbørn:
Hvis ikke alle jeres børn er fællesbørn, vil børnene ikke arve lige meget efter jer. Størrelsen på det enkelte barns arv vil afhænge af, om barnet er jeres fællesbarn eller kun den enes barn. Derudover har det betydning, hvilken rækkefølge, I går bort i.

Mange ugifte samlevende med både fælles- og bonusbørn vælger, at børnene skal arve lige meget – uanset om de er fælles- eller bonusbørn.

Lad arven blive i familien med særeje:

Det er muligt for jer at bestemme, at den arv, som jeres arvinger modtager fra jer, skal tilhøre dem som deres “særeje”.

At arven er “særeje” betyder konkret, at arven kan holdes udenfor en eventuel bodeling i tilfælde af skilsmisse mellem arvingen og arvingens evt. ægtefælle – arvingen kan altså tage arven med sig fra en evt. skilsmisse. Dermed beholder i mest mulig arv i familien.

Læs mere om særejebestemmelse her

Båndlæggelse til yngre arvinger:

I kan også bestemme, at jeres arvinger – hvis de arver i en tidlig alder – først må få arven udbetalt, når de fylder en bestemt alder.

Hvis en arving under 18 år arver, er udgangspunktet, at arven bliver indsat på en låst konto og først bliver udbetalt, når arvingen fylder 18 år – men dette kan I vælge i testamentet helt eller delvist at forlænge, så den enkelte arving f.eks. først får udbetalt arven, når han/hun fylder 21 år – eller evt. dele op, så et bestemt beløb udbetales, når arvingen fylder 18 år, mens resten frigives ved f.eks. 23 år.

En sådan båndlæggelse kan højst vare, indtil arvingen fylder 25 år.

Skal der betales arveafgift af arven?

Når du går bort, skal arvingerne som udgangspunkt betales en afgift af arven fra dig. Denne kaldes en “boafgift” og er i øjeblikket 15% af arven – denne afgift skal I altså også som ugifte samlevende betale af arven efter hinanden. De første 308.800 kr. af den samlede arv er dog altid afgiftsfri.
Dette “bundfradrag” ændrer sig årligt og er den gældende sats i 2021.

Hvis I senere vælger at blive gift, skal I dog ikke betale nogen boafgift efter hinanden – ægtefæller er nemlig fritaget fra betaling af boafgift.

Læs mere om beregning af arveafgift her →

Skal vi sikre jer og familien bedst muligt?

Hvis I har spørgsmål til arv og testamente, skal I ikke tøve med at kontakte os enten via mail, tlf. 93 91 91 24 eller via vores livechat – det er ganske gratis og uforpligtende. Vi har åbent alle dage 8-18.

Hvis I ønsker at oprette jeres samlevertestamente telefonisk, så ringer I også bare på ovenstående telefonnummer – så gennemgår vi sammen jeres ønsker og muligheder.

Testamentet kan også bestilles online, ved at I indtaster jeres ønsker i vores smarte onlineformular, hvor I automatisk vil blive spurgt ind til de punkter, der er relevante for jer.

Prisen for et samlevertestamente fra Ønsketestamente er kun 1.995 kr. – uanset hvor mange ønsker I har. Jo tidligere I opretter testamente – jo bedre vil I være dækket ved hinandens død. Testamentet er nemlig stadig gyldigt, hvis I senere får flere børn og/eller vælger at blive gift.

Testamentet skrives fra bunden og sendes til jer pr. mail indenfor 24 timer, og I betaler først ved modtagelse.

93 91 91 24 (Alle ugens dage 8-18)
kontakt@onsketestamente.dk
Det tager kun 10 min. at sikre hinanden resten af livet:
Klar til at sikre hinanden?

Gå til oprettelse →
Trustpilot-anmeldelser fra vores kunder:
“Super god oplevelse!”

“Super god oplevelse!
Fik for nylig oprettet testamente hos Ønsketestamente.dk.
Meget professionelt og uddybende forståelige svar på spørgsmål.

- Pia P.
"Nemt og ukompliceret"

“Nemt og ukompliceret at lave sit testamente via Ønsketestamente.dk.
De spørgsmål vi havde, fik vi afklaret utvetydigt.”

- Maj-Britt B.
“Super god service!”

“Super god service. Hurtigt og effektivt. Fornuftig pris.
Bruger gerne Ønsketestamente.dk igen.”

- Leif P.
0
    0
    Din kurv
    Kurven er tom